Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μακρινίτσα, το "μπαλκόνι του Πηλίου"

Το Πήλιο-εκτός από το βουνό των κενταύρων- είναι ένα καταπράσινο φυσικό  κάστρο που στέκεται πάνω από την πόλη του Βόλου.
Στοιχειωμένο με θρύλους, μύθους, και πολιτισμική κληρονομιά.
Εκεί έχουν περπατήσει θεοί, ημίθεοι και κένταυροι, τιτάνες και γίγαντες,νύμφες και δρυάδες, βασιλιάδες ,ήρωες και πολεμιστές.
Ας πάμε στο πιο αγαπημένο μου χωριό , τη Μακρινίτσα.


Το πεδίο της "Γιγαντομαχίας" και το αγαπημένο θέρετρο των θεών του Ολύμπου.Εδώ έγινε κι ο γάμος του Πηλέα με την Θέτιδα, καθώς επίσης και ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς ανάμεσα στις πανέμορφες -και...πανίσχυρες -θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη.

Η Μακρινίτσα ήταν από τα χωριά που ξεσηκώθηκαν κατά την επανάσταση του 1821. Με την κήρυξη της επανάστασης στο Πήλιο από τον Άνθιμο Γαζή, οι Πηλιορείτες πολιόρκησαν το Βελεστίνο και τον Βόλο. Με επέμβαση όμως του Δράμαλη η πολιορκία αποτυγχάνει. Οι Τούρκοι στην συνέχεια πολιόρκησαν την Μακρινίτσα που τελικά μετά από ισχυρή αντίσταση έπεσε και η επανάσταση στην περιοχή προσωρινά καταπνίγηκε.
Σήμερα είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες.
 Ο χιλιόχρονος πλάτανος στην πλατεία του χωριού.Στο κενό του κρυβόμουν με τρόμο και δέος σαν ήμουν παιδί.Το 1/10 από τα χρόνια του να πάρουμε....
 Θυμόσαστε το εκκλησάκι που "πήρε μέρος" στην ταινία "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά";Στο 1:26:35 του φιλμ  διακρίνεται ολοκάθαρα και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό μέχρι σήμερα.
 Μαζί με το εκκλησάκι πρωταγωνίστησε και το συντριβάνι με τη Βουγιουκλάκη,Παπαμιχαήλ, τον Ζερβό και τον Γ. Τότσικα (κούκλος κι ο πατέρας ε;)1:27:30
 Η πλατεία του χωριού.Το "μαγαζί του Γαρμπή" στην ταινία ή αλλιώς 'το μπαλκόνι", διότι πιάτο ο Βόλος  από κάτω...Τώρα ονομάζεται "Το Κεντρικόν"....
 Δεν ξέρω αν σιμά είναι η φλαμουριά, πάντως η βρύση είναι βουνίσια.....Και με νερό κρύο  ....να το πιεις στο ποτήρι ή έστω στη χούφτα!
 Και φυσικά η σπεσιαλιτέ της περιοχής:Καρυδόπιτα με παγωτό και θέα που δεν χορταίνεται!!!
Κι η αφεντομουτσουνάρα μου να ξεχειλίζει  γαλάζιο.Του ουρανού και της θάλασσας. Της Μακρινίτσας.

2 σχόλια:

  1. Ααααχχχ και νάμουν σ αυτό το μπαλκόνι και να πίναμε καφεδάκι μαζι κι ας ήμουν λουσμένη στο γαλάζιο(δε ξέρω αν μου πάει,γι αυτό,χαχαχα)
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ χωριό(;) η Μακρυνίτσα,και ποιός την έχει επισκεφθεί και δε την έχει ερωτευθεί;
    Τυχερη φιλενάδα μου,που ζεις σ έναν πανέμορφο τόπο!!!
    Φιλάκια πολλάαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫Πανεμορφο το Πηλιο και η Μακρυνιτσα ονειρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ειχαμε ερθει πριν 6 χρονια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή